Kaitseväe teatel oli see osa lahingutegevuse järgmiste etappide ettevalmistamisest ning löök anti arvukatele terroristlikele rakukestele, infrastruktuurile ja tankitõrjerakettide väljalaskmise kohtadele.

USA president Joe Biden ütles, et ta ei usalda palestiinlaste kasutatavaid numbreid, kui temalt küsiti, kas Iisrael püüab piisavalt tsiviilohvrite arvu minimeerida.

„Ma ei arva, et palestiinlased räägivad tõtt selle kohta, kui palju inimesi on tapetud. Ma olen kindel, et süütuid on tapetud, ja see on sõjapidamise hind,“ ütles Biden eile ajakirjanikele.

„Iisraellased peaksid olema uskumatult ettevaatlikud, et kindlustada, et nad keskenduvad nende inimste jahtimisele, kes seda sõda õhutavad. Ja on nende huvide vastane, kui seda ei juhtu. Aga mul ei ole usaldust numbri vastu, mida palestiinlased kasutavad,“ lisas Biden.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu kordas, et Iisrael valmistub maismaasissetungiks Gazasse, aga ei öelnud, millal see toimub.

Gaza haiglad lõpetavad kõigi teenuste osutamise peale esmaabi, sest kütus lõpeb otsa. Iisrael süüdistab Hamasi kütuse oma tarbaks varumises.

ÜRO teatas, et nende humanitaaragentuur Gazas on samuti kütuseta võib selle tõttu olla sunnitud tegevuse peatama.