WSJ teatas, et USA ametnikud on veennud Iisraeli hoiduma Gaza maismaarünnakust seni, kuni USA õhutõrjesüsteemid paigutatakse sellel nädalal piirkonda.

Iisrael võtab planeerimisel arvesse ka jõupingutusi humanitaarabi tarnimisel Gazas, samuti diplomaatilisi jõupingutusi Hamasi võitlejate pantvangide vabastamiseks.

Washington üritas paigaldada ligi tosin õhutõrjesüsteemi, sealhulgas Iraagis, Jordaanias, Kuveidis, Jordaanias, Saudi Araabias, Süürias ja Araabia Ühendemiraatides teenivatele sõduritele, teatas WSJ.

Raporti kohaselt usuvad USA sõjaväelased ja teised ametnikud, et nende väed satuvad mässuliste rühmituste sihikule, kui Iisrael alustab maapealset sissetungi Hamasi juhitavale Palestiina territooriumile.

Reuters teatas esmaspäeval, et Washington soovitas Iisraelil peatada maapealne rünnak Gaza sektoris ja hoiab Katari – Palestiina võitlejate vahendajat – nendest kõnelustest kursis, kuna püütakse vabastada rohkem pantvange ja valmistuda võimalikuks laiemaks piirkondlikuks sõjaks.

Eelmisel nädalal teatas Reuters, et Pentagon kavatseb saata Iisraeli kaks Raudkuppli raketitõrjesüsteemi, et aidata Iisraelil end sissetulevate rakettide eest kaitsta. Lisaks saadetakse Lähis-Itta THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) süsteem ja täiendavad Patrioti õhutõrjeraketisüsteemi pataljonid.