Fidan ütles, et Iisraeli maaväeoperatsioon Gazas muudaks võitluse seal veresaunaks. Ta lisas, et Iisraeli tegevuse toetajad solidaarsuse kattevarju all on viimase kuritegude kaasosalised, vahendab Al Jazeera.

„Me oleme ajaloo pöördepunktis. Me kas jõuame kestva rahuni või puhkeb maailmasõda. Me kutsume kõiki osapooli, regionaalseid ja rahvusvahelisi osalisi kuulama mõistuse häält. Ja need, kes julgustavad Iisraeli kuritegusid jätkama, on samuti vastutavad. Kui me ei tegutse kiiresti, on meil tulemas süngemad päevad. Iisrael peab mõistma, et ta ei saa rahu ja julgeolekut vägivallaga. Tänane võit võib viia tulevase kaotuseni. Ainus lahendus on sõltumatu Palestiina riigi loomine 1967. aasta piiride alusel, pealinnaga Ida-Jeruusalemmas,“ ütles Fidan.

Katari pea- ja välisminister, šeik Mohammed bin Abdulrahman al-Thani mõistis hukka Iisraeli kollektiivse karistuse poliitika Gazas ning ütles, et ainus viis rahumeelse lahenduseni on kommunikatsioonikanalite avatuna hoidmine.

Al-Thani ütles, et Katar jätkab kriisi deeskaleerimise koordineerimist koos Türgi ja teiste partneritega regioonis, vahendas Reuters.

Al-Thani väljendas lootust, et varsti tuleb mingi edasiliikumine Hamasi Iisraelist võetud pantvangide vabastamise suunas.

Al-Thani kritiseeris ka „lääne topeltstandardeid“.

„Pea kõigi hulgas siinses regioonis on kasvav viha, mis esitab küsimuse rahvusvahelise kogukonna reaktsiooni kohta palestiina rahva vastu toimuvatele kuritegudele. Selles sõjas hukkunud laste arv on ületanud Ukraina ja Venemaa vahelises sõjas tapetud laste arvu, ometi ei näe me sama reaktsiooni,“ ütles Al-Thani.