Argo Luudet ajendas Isamaaga liituma poliitiline olukord. „Liitun Isamaaga, et seista ühiselt konservatiivsete väärtuste eest. Eesti rahva, keele ja riigi püsimine on üliolulised ning Isamaas on võimalik saavutada selles osas ka konkreetseid tulemusi. Lisaks on ülioluline seista Eesti majanduse ja ettevõtluse konkurentsivõime eest, mida ähvardab valitsuse maksupoliitika,“ rääkis Luude.

Luude lisas, et tegutseda võib ka üksi, kuid sel juhul jääb mõju väikeseks. „Alati võid mõelda, et mis mina tegelen, küll keegi teine teeb, aga võib-olla keegi teine ka ei tee,“ rääkis ta.

Mais lahkust Luude EKRE erakonnast ja toona ütles ta, et ei plaani enam ühegi erakonnaga liituda. „Praeguses olukorras tuli selline tunne, et tuleks ise ka midagi teha ja valituks saigi Isamaa,“ selgitas Luude.

EKRE-st lahkumise peamine põhjus oli Luude sõnul see, et osade inimeste silmis tekitas tema töö ärimehena ning samaaegne erakondlik kuuluvus huvide konflikti. See probleem pole tema sõnul ka nüüd kuhugi kadunud.

„Poliitilises tegevuses osalejana ja ärimehena pead tegema teatud kompromisse, et need kaks ühildada. Paraku võivad need üksteist mõjutada ja mitte positiivses suunas,“ nentis Luude.

Luude selgitas, et kompromisside all mõtleb ta näiteks mõnede avaldustega ühinemisest loobumist ja osade eelnõude poolt hääletamata jätmist. „Näiteks Tallinna volikogus umbusaldatakse aeg-ajalt mõnda abilinnapead. Ettevõtjana tegutsemise tõttu olen olnud huvide konfliktis ja ennast hääletamisest taandanud.“

Isamaa esimehe Urmas Reinsalu sõnul on Luude liitumine Isamaaga on positiivne samm, mis tugevdab erakonda. „Isamaa on positiivne alternatiiv Reformierakonna valitsuse majandusvaenulikule poliitikale. Ühtlasi tugevneb sellega ka Isamaa fraktsioon Tallinnas volikogus,“ ütles Reinsalu.

Luude liitumisega kasvab Tallinna Linnavolikogu Isamaa fraktsioon seitsmeliikmeliseks. Fraktsiooni esimees Karl Sander Kase tervitab Luude liitumist. „Tallinnas on toimumas oluline jõujoonte muutus. Jätkame võitlust eestimeelse linnajuhtimise eest ühiselt Isamaa fraktsioonis,“ sõnas Kase.

Ettevõtja Argo Luude lahkus EKREst

Mais teatas Luude, et on otsustanud erakonna EKRE ridadest lahkuda ning toona polnud tal ka plaani mõne teise erakonnaga liituda.

Luude lahkus enda sõnul erakonnast seetõttu, et osade inimeste jaoks oli konfliktne tema töö ärimehena ning samaaegne erakondlik kuuluvus. „Seal olid mingid väikesed tehnilised probleemid seoses minu ettevõtjaks olemisega ja nii tundus kõige õigem teha olevat,“ ütles Luude.

Erakonna esimees Martin Helme rääkis toona Postimehes, et Luudele avaldati poliitilist survet ning pandi valiku ette - kas erakond või ettevõte.

Seda kinnitas ka Luude ise, et sellise valiku ette ta pandi. Kuid seda, kes nii tegi, Luude avaldada ei soovinud. „Hoiaks konfidentsiaalsena seda,“ ütles ta.

Luude kuulub eelmistest kohalikest valimistest alates Tallinna linnavolikogusse ning plaanib seal jätkata ka peale erakonnast lahkumist. „Me ei ole erakonnaga rääkinud sel teemal, et ma peaks volikogust ära tulema ja ma tahaks seal jätaka,“ ütles Luude. Ta lisas, et kuigi ta erakonda enam ei kuulu, ei ole tal soovi hakata volikogus erakonnast teisiti hääletama. „Vähemalt esialgne plaan on, et kõik jääb nii nagu seni,“ ütles Luude.

Mõne teise erakonnaga Luude toona ei liitunud ning ka plaani selleks tal ei olnud. „Üks asi on EKREsse kuulumine, aga tegelik teema on selles, et teatud juhtudel ei sobi, kui inimene on ennast poliitiliselt ära määratlenud,“ ütles Luude toona.

Argo Luude kuulus EKRE erakonda 2017. aastast. Luude kandideeris nii 2021. aastal kohalikel valimistel kui ka märtsis toimunud riigikogu valimistel EKRE ridades. Kohalikel valimistel kandideeris Luude Põhja-Tallinna linnaosas ning pääses linnavolikogusse. Riigikogu valimistel kandideeris Luude Tallinna Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine piirkonnas ning riigikogusse ei pääsenud.