„Seoses telesaate näitamisega 2023. aasta 23. oktoobril ülevenemaalisel föderaalsel telekanalil Pervõi Kanal, mille käigus kõlasid solvavad ja täiesti vastuvõetamatud avaldused Armeenia Vabariigi kõrgetasemeliste ametiisikute aadressil, kutsuti Armeenia välisministeeriumi Vene Föderatsiooni suursaadik Armeenias Sergei Kopõrkin,“ teatas Armeenia välisministeerium, vahendab Interfax.

Jutt käib saatest „Kuklõ naslednika Tutti“ („Tutti pärija nukud“) alapealkirjaga „Nikol Pašinjan: predvestnik bedõ“ („Nikol Pašinjan (Armeenia peaminister – toim): häda kuulutaja“).

Selle saate kirjelduses Pervõi Kanalis on öeldud järgmist: „Nikol Pašinjan on korduvalt keeldunud Vene poole pakutud rahuplaanidest Mägi-Karabahhi kohta sõnadega „hakkame sõdima“, aga pärast on andnud territooriumi lahinguta ära /.../ Oma tegevusega püüab ta kas lahkuda ODKB-st (Venemaa juhitud Kollektiivse Julgeolekulepingu Organisatsioon – toim) ja aidata Ameerikal konfliktne regioon põlema süüdata või üritab istuda kahel toolil. /.../ Pašinjan viib läbi sõjalisi õppusi koos Ühendriikidega, kihutab ringi välisriikides ja saadab oma naise Anna Akopjani kohtumisele Zelenskõiga.“