Öösel vastu pühapäeva tabas Vene raketilöök Ukraina Harkivi oblastis Korotitši külas asuvat Nova Posti terminalihoonet. Raketi S-300 tabamuse tõttu hukkus kuus ja sai haavata 16 inimest, samuti sai kahjustada üheksa terminalis viibinud sõidukit ja puhkes tulekahju. Firma sõnul algas õhuhäire vaid mõni sekund enne tabamust ja töötajad ei jõudnud varjendisse minna.

„Raketid lasti välja Belgorodi piirkonnast, sellistel rakettidel kulub sihtmärgini jõudmiseks 45 sekundit. Venemaa jättis meie kolleegid igasuguse võimaluseta pageda varjendisse, mis on terminalist vaid 50 meetri kaugusel,“ sõnas Rus Delfile firma pressiesindaja Olha Baburina.

Nova Post kuulutas rünnaku järel välja kolmepäevase leina, töötajatele ja hukkunute lähedastele lubatakse anda finants- ja psühholoogilist abi.

„On tähtis mõista, et Nova Posti sorteerimisterminal Harkivis on täielikult tsiviilhoone. Seal sorteeritakse ja saadetakse teele humanitaarabi tarvikuid heategevusorganisatsioonidelt, toitu, riideid, ravimeid... Inimesed, kes elavad pideva raketirahe all Harkivi piirkonnas ja riigi idaosas, püsivad tänu neile pakkidele elus,“ sõnas Baburina. „Me ehitame keskuse taas üles, ostame uue varustuse, tagastame kaotsi läinud pakkide väärtuse, aga see ei too tagasi meie inimesi ega muuda juhtunut.“

Nova Post on Ukraina juhtiv logistikafirma ja üks riigi suurimaid maksumaksjaid. 22 aastat tegutsenud ettevõte tarnib oma kodulehe andmetel igal aastal üle 315 miljoni saadetise. 2022. aasta algusest on nad Ukrainasse toimetanud ka välisriikide militaar- ja humanitaarabi.

Vene pool on rünnaku õigustuseks väitnud, et Nova Posti terminalihoones hoiustati ka Ukraina kaitsejõudude sõjatehnikat ja relvi.

Nova Post laienes Eestisse

Reedel, 20. oktoobril avas Nova Post filiaali Tallinnas, aadressil Estonia puiestee 7. Pidulikul avamisel viibis ka Ukraina suursaadik Eestis Maxim Kononenko.

Teeninduspunkti kaudu on Ukrainasse võimalik saata ja sealt vastu võtta kuni 1000 kilogrammi suuruseid dokumente, pakke ja veoseid.

Loe lähemalt siit (vene keeles).

Jaga
Kommentaarid