Grünthal sõnas, et komisjoni istungi sisu ta pikalt kommenteerida ei saa. Seda seetõttu, kuna teema osas on algatatud kriminaalmenetlus ning selle läbiviimise ajal juhtumit kommenteerida ei tohi.

Grünthal sõnas, et komisjonis arutati ka tema korteri üürimise küsimust ning seda, miks endine EKRE liige huvide deklaratsiooni valed andmed esitas. Täpsustama Grünthal ei hakanud. Küll aga ütles ta, et uudised tema kuluhüvitiste kuritarvitamisest on valed.

Miks Grünthal kolm aastat järjest huvide deklaratsiooni valeandmed sisestas? „Need põhjendused annan ma juba tsiviilmenetluses, mis on varsti võib-olla tulemas,“ ütles Grünthal.

Kas Grünthal ise ei tunne, et oleks midagi valesti teinud? Seepeale ei vastanud Grünthal midagi, vaid küsis vastu, kas ajakirjanikud ei tunne, et nad oleks valesti käitunud.

EKRE esimees Martin Helme ütles, et peale erakonnast lahkumist peaks Grünthal lahkuma ka riigikogust. Kas see on Grünthalil plaanis? „Ma lahkusin EKRE-st sellepärast, et ma tundsin, et see kahjustab EKRE mainet,“ ütles Grünthal ning lisas, et jätkab riigikogus, sest EKRE teemad on talle endiselt südamelähedased.

Kuidas selgitab enda tegusid Grünthal valijatele, kellele võib jääda mulje, et riigikogulane on kütusekaarti kasutanud ebaõiglasel moel? „Muljed kuuluvad kunstivaldkonda,“ ütles Grünthal. „Kas on midagi üldse juhtunud? Võib-olla on. Selle selgitab välja kriminaalmenetlus,“ ütles Grünthal.

Vaata täpsemalt täispikast videointervjuust.