Ükski kandidaat ei saanud üle 45% häältest, mida on vaja esimeses voorus võitmiseks, vahendab BBC News.

Paljud politoloogid arvasid, et valijad karistavad Massat finantskriisi ajal majandusminister olemise eest. Argentina inflatsioon on nimelt praegu ligi 140%.

Favoriit Milei oli enne esimest vooru küsitluste järgi juhtimas. Ta sai aga 30% häältest ja jäi Massale alla.

Teine voor toimub 19. novembril.

Paremäärmuslane Milei on lubanud keskpanga laiali saata ja asendada Argentina peeso USA dollariga. Samuti on Milei lubanud kahandada bürokraatiat valitsuses.

Massa keskendus kampaania käigus peronistliku liikumise sotsiaal- ja tööpoliitika kaitsmisele.

23,8% häältest läksid parempoolsele endisele kaitseministrile Patricia Bullrichile, kes lubas riigis korra taastada. Pärast kaotust toetajate ees esinedes ütles Bullrich, et populism on riigi vaeseks teinud.

Valimistel osalesid veel Juan Schiaretti ja Myriam Bregman.

Kindel on see, et kes iganes presidendivalimised võidab, on silmitsi ränga tööga: enda poole tuleb võita riik, millel on poliitikast kõrini ja mis on täis inimesi, kes tahavad meeleheitlikult, et nende elu paraneks.

Milei kuulutas oma toetajatele, et tegemist oli tähtsaimate valimistega saja aasta jooksul, mis olid ajaloolised, sest argentiinlased hääletasid muutuse poolt.

Status quo on katastroofiline, aga paljude argentiinlaste jaoks on majandusreformi eest maksmise hind liiga kõrge,“ ütles Washingtoni mõttekoja Wilsoni Keskuse esindaja Benjamin Gedan, kelle sõnul on argentiinlased viimastel aastatel palju kannatanud.