See arv on väiksem kui Hamasi teatatud 471, vahendab Guardian.

Salastamata USA luurehinnangus, mille edastas AFP-le Kapitooliumi allikas, hinnatakse haiglas hukkunud inimeste arvuks „vahemiku 100–300 väiksemat otsa“.

„Me uurime endiselt hukkunute arvu ja meie hinnang võib muutuda, aga see hukkunute arv peegeldab ikkagi vapustavat elude kaotust,“ öeldakse dokumendis. „Ameerika Ühendriigid võtavad kõikide tsiviilisikute surma tõsiselt ja tegelevad intensiivselt Gaza humanitaarkriisi lahendamisega.“

Plahvatus toimus teisipäeval kella 17 ajal ja Gaza võimude sõnul hukkus vähemalt 471 inimest. Vigastada sai üle 300 inimese.

Hamas süüdistas Iisraeli õhurünnakut, aga Iisraeli kaitsevägi väitis, et plahvatuse põhjustas teise rühmituse, Palestiina Islami Džihaadi välja lastud rakett, millel tekkis tõrge. Islami Džihaad on süüd eitanud.

USA luuredokumendis öeldakse, et „Iisrael ilmselt ei pommitanud Gaza sektori haiglat“ ja USA jätkab „tööd, et teha kindlaks, kas plahvatus oli PIJ [Palestiina Islami Džihaadi] tõrkega raketi tagajärg“.

Dokumendis öeldakse veel, et haiglal on saanud ainult kergeid struktuurilisi kahjusid, haigla peahoonel ei ole nähtavaid kahjustusi ega ole ka plahvatuskraatreid.

AFP korrespondendid nägid kohapeal kümneid laipu. Haigla juures oli näha verd ja põlenud autosid.

Maxari satelliidifotode järgi on on haiglahooned peamiselt terved.