Eile avaldatud geolokeeritud video viitab sellele, et Ukraina väed liikusid Hersoni linnast 14 kilomeetrit ja Dnepri jõest kolm kilomeetrit idas asuvast Pištšanivkast põhja poole ning Poimasse, mis asub Hersonist 11 kilomeetrit ja Dneprist neli kilomeetrit idas, teatas ISW.

Tuntud Vene sõjablogija väitis, et kaks Ukraina dessantgruppi maabusid Dnepri idakaldal ja murdsid läbi Venemaa esimesest kaitseliinist ning hõivasid 17. oktoobri pärastlõunal ajutiselt Poima ja positsioonid Pištšanivka põhjaservas. Sama sõjablogija väitis hiljem, et Vene väed surusid ukrainlased nendelt positsioonidelt tagasi Dnepri suunas. Sõjablogija sõnul tegutses Ukraina diversioonigrupp eile pärastlõunal endiselt Pištšanivkas.

Ukraina operatsiooni tunnistas ka Venemaa kaitseministeerium, väites, et Vene väed peatasid neli Ukraina diversiooni- ja luuregruppi Pidstepne (16 kilomeetrit Hersonist idas) ja Poima lähedal.

Veel üks tuntud sõjablogija teatas, et Ukraina väed hõivasid ööl vastu eilset Poima.

Vene allikad väljendasid sügavat muret Ukraina tegevuse üle Hersoni oblasti idakaldal ja pidasid seda osaks Ukraina potentsiaalselt suuremast operatsioonist.

Jaga
Kommentaarid