Venemaa presidenti Vladimir Putinit filmiti Pekingis pärast kohtumist Hiina presidendi Xi Jinpingiga, kui ta kõndis teisele kohtumisele. Teda ümbritsesid turvamehed ning talle järgnes kaks mundris Vene mereväeohvitseri, kellel mõlemal oli portfell. Venemaa tuumaportfelli kannab traditsiooniliselt mereväeohvitser.

Portfell kogu aeg presidendi juures, kuid seda filmitakse harva. „On teatud kohvrid, ilma milleta ei saa ükski Putini reis lõpule,“ ütlesid riikliku uudisteagentuuri RIA Kremli korrespondendid Telegrami postituses.

Venemaa parlament astus teisipäeval esimese sammu üldise tuumakatsetuste keelustamise lepingu ratifitseerimise tühistamise suunas ja selle kõrgeim seadusandja hoiatas USA-t, et Moskva võib isegi paktist sootuks loobuda. Venemaa sõnul pole neil plaanis lepingust taganeda.

Venemaa kaitseministril, kelleks hetkel on Sergei Šoigu, on ka tuumakohver. Lisaks võib samasugune kohver olla peastaabi ülemal, praegu Valeri Gerasimovil.

Samuti on sarnane seade USA presidendil, nimega „tuumajalgpall“. Kott sisaldab koode, mida president kasutaks tuumarakettide väljalaskmise korralduse autentimiseks, kui ta ei viibi Valges Majas.

Venemaa telekanali Zvezda 2019. aastal näidatud kaadrid näitasid, et see oli üks portfellidest, millel on palju nuppe. Jaotises nimega „käsk“ on kaks nuppu: valge „käivitamise“ nupp ja punane „tühista“ nupp. Zvezda sõnul aktiveerib kohvri spetsiaalne mälukaart.

Jekaterinburgis Jeltsini muuseumis on eksponeeritud üks endise Venemaa presidendi Boriss Jeltsini kasutatud tuumaportfellidest.

Putin külastab Pekingit teisel teadaoleval reisil väljaspool endist Nõukogude Liitu pärast Ukraina sõja algust.