Helme kirjutab, et tema jaoks tuli Grünthali erakonnast lahkumine üllatusena.

„Otsuse riigikogus jätkamise või mittejätkamise kohta saab teha vaid Grünthal, kuid minu hinnangul peaks Grünthal parlamendist lahkuma,“ ütles Helme.

EKRE ja Lääneranna valla volikogu liige, ühtlasi Martin Helme abikaasa Eeva Helme sõnas, et Grünthal peaks riigikogu koha loovutama, et EKRE saaks säilitada 17 kohta riigikogus. „Nüüd on EKRE-l 16 kohta. Samuti väheneb [EKRE] rahaline toetus,“ ütles Helme.

Grünthal pääses riigikogusse asendusliikmena pärast seda, kui Jaak Madison otsustas jätkata Euroopa Parlamendis. Kolmapäeva pärastlõunase seisuga ei olnud Grünthal Helme sõnul veel erakonnast lahkumise avaldust teinud.

Kalle Grünthal lahkub EKREst

EKRE riigikogu liige Kalle Grünthal teatas erakonnast lahkumisest.

Grünthal kirjutas oma sotsiaalmeedias, et on alates eelmisest nädalast olnud suure meediatähelepanu all seoses kuluhüvitistega ja kütusekaardi kasutamisega. „Et tähelepanu minu isiku osas jätkuvalt üleval hoida, on sellele lisandunud ka eraeluliste asjaolude vürtsikad kirjeldused, mis kogumis teenivad vaid üht eesmärki – näidata mind võimalikult halvas valguses,“ heitis Grünthal meediale ette.

Grünthal kirjutas, et tema hinnangul on tegemist „taktikalise infooperatsiooniga“, mille eesmärk on juhtida tähelepanu eemale peaminister Kaja Kallase (Reformierakond) idavedude skandaalilt.

Sellest kõigest lähtuvalt otsustas Grünthal, et õigem on EKREst lahkuda, sest kõik temaga seonduv kahjustab ka erakonna mainet. „Käesolevaga annangi teada, et esitasin täna isikliku avalduse Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast lahkumise kohta,“ teatas Grünthal.

Kalle Grünthali kütusekasutuse suhtes algatati kriminaalmenetlus

Keskkriminaalpolitsei algatas möödunud nädalal kriminaalmenetluse, et uurida Grünthali kütusekaartide kasutamist. „Ajakirjanduses ilmunud informatsioon viitab sellele, et riigikogu liikme kasutusse antud kütusekaartidega võidi omastada erinevat liiki autokütust,“ ütleb prokuratuuri avalike suhete nõunik Kauri Sinkevicius. Grünthalit uuritakse omastamist käsitleva paragrahvi järgi, kuid veel ei ole talle kahtlustust esitatud.

Äripäev avaldas eelmisel nädalal, et riigikogulasel Kalle Grünthalil on ülikõrged kütusekulud. Alates aprillist septembrini on Grünthali paaki voolanud 3234 liitrit kütust, peamiselt diislikütust.

Täna avaldas Äripäev loo, kus tuuakse välja, et Grünthal on paberite järgi üürinud mitu aastat riigikogu kantselei kulul korterit pealinnas Paldiski maantee ääres, kuid korteri omanik ei tea kurikuulsast üürnikust midagi.