Grünthal kirjutas oma sotsiaalmeedias, et on alates eelmisest nädalast olnud suure meediatähelepanu all seoses kuluhüvitistega ja kütusekaardi kasutamisega. „Et tähelepanu minu isiku osas jätkuvalt üleval hoida, on sellele lisandunud ka eraeluliste asjaolude vürtsikad kirjeldused, mis kogumis teenivad vaid üht eesmärki – näidata mind võimalikult halvas valguses,“ heitis Grünthal meediale ette.

Grünthal kirjutas, et tema hinnangul on tegemist „taktikalise infooperatsiooniga“, mille eesmärk on juhtida tähelepanu eemale peaminister Kaja Kallase (Reformierakond) idavedude skandaalilt. Lisaks arvab Grünthal, et kuna kolmapäeval algab riigikogus riigieelarve menetlemine, siis ka sellelt juhitakse tema kuluhüvitistega tähelepanu eemale.

„Tähelepanuväärne on ka asjaolu, et erinevate tõusetunud skandaalide puhul algatatakse ja toimub kriminaalmenetlus vaid EKRE saadikute suhtes,“ ütles Grünthal oma postituses.

Grünthal sõnas, et ainult EKRE esimees Martin Helme seisab Eesti rahva huvide eest. „Ning ilmselgelt on vaja valitsusele ebameeldivaks muutunud EKRE saadikud poliitiliselt areenilt kõrvaldada,“ ütles Grünthal.

Sellest kõigest lähtuvalt otsustas Grünthal, et õigem on EKREst lahkuda, sest kõik temaga seonduv kahjustab ka erakonna mainet. „Käesolevaga annangi teada, et esitasin täna isikliku avalduse Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast lahkumise kohta,“ teatas Grünthal.

Kalle Grünthali kütusekasutuse suhtes algatati kriminaalmenetlus

Keskkriminaalpolitsei algatas möödunud nädalal kriminaalmenetluse, et uurida Grünthali kütusekaartide kasutamist. „Ajakirjanduses ilmunud informatsioon viitab sellele, et riigikogu liikme kasutusse antud kütusekaartidega võidi omastada erinevat liiki autokütust,“ ütleb prokuratuuri avalike suhete nõunik Kauri Sinkevicius. Grünthalit uuritakse omastamist käsitleva paragrahvi järgi, kuid veel ei ole talle kahtlustust esitatud.

Äripäev avaldas eelmisel nädalal, et riigikogulasel Kalle Grünthalil on ülikõrged kütusekulud. Alates aprillist septembrini on Grünthali paaki voolanud 3234 liitrit kütust, peamiselt diislikütust.

Kalle Grünthal ei nõustunud toona Delfi ajakirjanikule kõrgete kütusekulude tagamaid selgitama. „Ma olen kõik Äripäevale ära rääkinud, miks ma peaksin midagi teile rääkima?“ uuris ta otsekohe ärritunud toonil. Küsimusele, kas poliitik tõepoolest kõik ära rääkis, nentis Grünthal vastuseks, et kõike mitte. „Minult küsiti mingi kuradi kuupäeva kohta, mida ma tõesti ei teadnud. Nüüd vaatasin järele ja mul on kõigele loogiline põhjendus olemas.“