„President Salome Zurabišvilile saadeti kutse osaleda parlamendi istungil. Pärast debattide lõppu impeachment’i üle pannakse küsimus hääletusele,“ ütles Papuašvili täna ajakirjanikele, vahendab Interfax.

Presidendiandministratsioon tegi aga avalduse, milles väljendas protesti, märkides, et sellise tähtsa küsimuse nagu presidendi tagandamine arutamine parlamendis toimub reaistungil ilma Gruusiasse akrediteeritud diplomaatilist korpust kutsumata.

Gruusia valitseva erakonna Gruusia Unistus juht Irakli Kobahhidze ütles ajakirjanikele, et Zurabišvili on põhiseadust rängalt rikkunud ja seda ei saa tähelepanuta jätta.

Opositsioon, mis on teatanud hääletusel mitteosalemisest, nimetab valitseva erakonna algatatud tagandamisprotsessi tsirkuseetenduseks ning katseks varjata paljusid Gruusia sise- ja välisprobleeme.

Gruusia põhiseaduskohus rahuldas sel nädalal Gruusia Unistuse hagi, mille järgi rikkus Zurabišvili põhiseaduse paragrahvi 52 presidendi staatuse ja volituste kohta. Selles öeldakse, et riigipeal ei ole õigust teha välisvisiite ilma valitsuse nõusolekuta.

Zurabišvili käis nimelt augustis ja septembris valitsuse nõusolekuta Saksamaal, Prantsusmaal ja Brüsselis, kus kohtus kõrgete riigitegelastega.