Pärast esmaspäevaõhtust tulistamist korraldati Brüsselis 45-aastasele Lassouedile ulatuslik inimjaht ja eile hommikul hukkus ta kohvikus toimunud tulevahetuse tagajärjel Belgia politseiga.

Rootsi peaminister Ulf Kristersson ütles pressikonverentsil, et mees oli aeg-ajalt Rootsis viibinud.

SVT Nyheter avaldas nüüd üksikasju Lassouedi viibimise kohta Rootsis.

2012. aasta septembris vahistati Lassoued koos veel kahe isikuga Malmös. Politsei kahtlustas, et nad osalesid narkoäris. Eeluurimise käigus tehti kindlaks, et kahtlustused vastasid tõele.

Hiljem samal aastal mõisteti Lassoued saja grammi kokaiini omamise eest süüdi raskes narkokuriteos. Politsei konfiskeeris lisaks 38 000 krooni (umbes 3300 eurot) sularaha. Karistuseks määrati kaks aastat ja kaks kuud vangistust ning väljasaatmine kümneks aastaks. Rootsi dokumentides on Lassouedi nimi kirjutatud teistmoodi kui Belgia dokumentides, aga sünniaeg on sama.

SVT rääkis isikuga, kes oli Lassouediga Rootsis kontaktis.

„Ta oli sügavalt usklik, aga absoluutselt mitte radikaliseerunud,“ ütles see isik, kes oli šokeeritud, kui nägi kahtlusaluse pilti uudistes.

„Julgeolekupolitseil ei ole olnud informatsiooni tema tegevuse kohta. Me usume ja meie hinnang on, et ta on Euroopas ja maailmas valeidentiteetide all ringi reisinud,“ ütles Rootsi julgeolekupolitsei (Säpo) operatiivülem Fredrik Hallström.

2019. aastal taotles Lassoued Belgias varjupaika, aga talle öeldi järgmisel aastal ära. Pärast seda viibis ta Belgias ebaseaduslikult.

Belgia justiitsministri sõnul saadi 2016. aastal välisriigi politseilt andmeid, et Lassoued on radikaliseerunud.