Pühapäeval ründasid arvatavad Hizbollah’ võitlejad Iisraeli piiriküla tankitõrjeraketiga. Hukkus vähemalt üks tsiviilisik ja mitu sai vigastada. Iisraeli kaitsevägi teatas, et Liibanoni piirist nelja kilomeetri raadiuses luuakse turvaala, kuhu tsiviilisikutel palutakse mitte siseneda.

Laupäeval kohtus Iraani välisminister Hossein Amir-Abdollahian Hizbollah’ ja Hamasi juhtidega. Väljaande Axios teatel teatas Iraan diplomaatiliste kanalite kaudu Iisraelile, et plaanib Gaza jätkuva ründamise korral konfliktiga ühineda. Õhtul tabas raketituli Iisraeli territooriumit ja Iisrael vastas suurtükitulega, samuti andis Iisrael Süürias raketilöögi Aleppo lennuvälja pihta. Iisrael teatas pühapäeva varahommikul, et Iraan üritab tuua Süüriasse „strateegilisi relvi“.

ÜRO Palestiina pagulaste abiorganisatsioon teatas laupäeva hilisõhtul, et Iisraeli hoiatuse tõttu on Gaza ofensiivi eest lõuna poole lahkunud umbes miljon inimest. Gaza peamisesse haiglasse on kogunenud 35 000 põgenikku. Maailma terviseorganisatsioon (WHO) mõistis hukka Iisraeli korralduse evakueerida 22 Gaza põhjaosa haiglat, kus viibib 2000 patsienti, sest osale inimestele tähendas see kindlat surma. Muu hulgas hõlmab see inkubaatorites hoitavaid imikuid ja teisi eluohtlikus seisundis patsiente. Gazas on konflikti algusest hukkunud üle 2200 inimese, neist 70 pärast Iisraeli viimast ultimaatumit. Iisraeli ohvrite arv on umbes 1300 inimest, kellest enamik hukkus Hamasi 7.–8. oktoobri rünnakus.

Rahvusvaheliselt tunnustatud Palestiina omavalitsus teatab, et alates eelmisest laupäevast on ka Läänekalda aladel eri intsidentides tapetud 54 palestiinlast. Enamikul juhtudel on tegu Iisraeli julgeolekujõudude ja palestiinlaste vägivaldsete kokkupõrgetega, vähemalt kahel korral on rahulikke elanikke rünnanud relvastatud ja maskides juudi asunikud. Nimetatud kaks intsidenti toimusid At-Tuwani ja Qusra külas. At-Tuwanis tapeti neli elanikku, lähedal viibinud Iisraeli sõdurid ei teinud kummalgi juhul midagi asunike takistamiseks ega vahistamiseks.