„Teatame sügava kurbusega, et meie videograaf Issam Abdallah on tapetud,“ kirjutab Reuters. Abdallah kajastas Lõuna-Liibanonis sealse rühmituse Hezbollah ja IDFi kokkupõrkeid. Ta hukkus otseeetri edastamise ajal.

Kaks teist Reutersi ajakirjanikku said vahejuhtumi käigus vigastada. AP ja Al Jazeera andmetel tulistati ajakirjanikke tabanud raketid Iisraelist. Intsidendis süüdistas Iisraeli ka Liibanoni peaminister Najib Mikati.

Iisraeli ÜRO saadik Gilad Erdan ütles reedel toimunud infotundides: „Loomulikult ei tahaks me kunagi lüüa või tappa või tulistada ühtegi ajakirjanikku, kes teeb oma tööd. Aga teate, me oleme sõjaseisundis, asju võib juhtuda.“ Ta lisas, et riik uurib asja.

L’Agence France-Presse ja Al Jazeera teatasid samuti, et kaks nende ajakirjanikku on saanud Lõuna-Liibanonis vigastada.

„Meie ülekandeks kasutatud autot pommitati ja see põletati täielikult hoolimata sellest, et meie meeskond viibis kokkulepitud ajal ja kohas, külg külje kõrval teiste rahvusvaheliste meediameeskondadega,“ ütles Al Jazeera oma avalduses. Katari rahastatud kanali sõnul tuleb Iisrael selle kriminaalse teo eest vastutusele võtta.

BBC: ajakirjanikud peavad saama konflikti vabalt kajastada

Iisraeli politsei ründas ja ähvardas relvaga kolme Tel Avivis sõda kajastanud BBC ajakirjanikku, vahendab uudistekanal.

BBC teatel sõitsid ajakirjanikud parasjagu hotelli, kui neid selgelt pressi-märgistusega autost välja tiriti, vastu seina suruti ja relva ähvardusel üle kuulati. Intsidendi käigus purustas politsei ühe ajakirjaniku telefoni.

„Ajakirjanikud peavad saama Iisraeli-Gaza konflikti vabalt kajastada,“ ütles BBC kõneisik CNNile antud kommentaaris.