Festivalil esineb ka külalisi välisriikidest, mis pakub rikastavaid kogemusi nii kaasategevatele tudengitele kui ka publikule. Kavast leiab kontserte ja etendusi, avatud tunde ja meistrikursusi. Festivali sündmused toimuvad nii EMTA saalides kui ka erinevates esinemispaikades üle Tallinna.

Esmakordselt toimub festivali raames vestlussari, mis annab võimaluse arutada ja mõtteid vahetada erinevatel muusikat, etenduskunste ja ühiskonda puudutavatel teemadel. 20. oktoobril kell 12.00 algab avapaneel „Interpretatsioonikunst tänases kultuuriruumis – ootused ja tegelikkus“, kus süvenetakse interpretatsioonikunsti mõtestamisse kaasaegses kultuuriruumis. Paneelis võtavad sõna sopran Mirjam Mesak, pianist ja helilooja Holger Marjamaa, löökpillimängija Heigo Rosin, pianist Mihkel Poll ja dirigent Kaspar Mänd. Vestlust modereerib EMTA rektor Ivari Ilja. Vestlussari toimub akadeemia õppehoone fuajee sinisel laval ja avapäeva diskussioonidest toimub ka otseülekanne EMTA YouTube’i kanalil. Vestlussarja kavaga saab tutvuda: emtasaalid.ee/vestlussari

Festivali avapäeval avatakse Gustav Ernesaksale pühendatud Arne Uustalu pannoo „Mees ja meri“ õppehoone neljandal korrusel, millele järgneb vestlusring Gustav Ernesaksa õpilaste ja endiste kolleegidega legendaarse koorijuhi elust ning loomingust. Meenutusi jagavad Tiia Järg, Silvia Mellik, Ants Üleoja ja Ülo Krigul seenior, vestlust juhib Veronika Portsmuth. Muusikalise tervituse teeb EMTA koor koos dirigent Hirvo Survaga. Pannoo avatakse koostöös Eesti Kunstnike Liiduga.

müriaadFESTi üheks tippsündmuseks on akadeemia noorte ooperisolistide ülesastumine EMTA ja Rahvusooper Estonia lavastuses „Võluflööt“, mille etendused toimuvad 20. ja 22. oktoobril. Festivalile panevad väärika punkti Renate Keerdi ja EMTA lavakunsti osakonna XXXI lennu uuslavastuse „Päva lõpuks, kiigu“ etendused Kanuti Gildi saalis 25.–28. oktoobrini.

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia esindusfestival müriaadFEST on ellu kutsutud eesmärgiga jagada publikuga seda, millega Eesti ainsas muusika- ja teatriülikoolis igapäevaselt tegeletakse. See on erakordne võimalus kõikidele kultuuriaustajatele ja neile, kes plaanivad akadeemiasse õppima tulla ja soovivadtutvuda EMTA loomingulise maailmaga.

müriaadFESTi programmiga saab tutvuda: emtasaalid.ee/myriaadfest

Jaga
Kommentaarid