„Ma olen üsna pettunud, et te kohe seda küsite. Kas te ei ole näinud? Te olete näinud, te kõik olite seal. Nii et nüüd te alustate tõesti selle sõjakuritegude retoorikaga?“ ütles Herzog täna pressikonverentsil Jeruusalemmas.

„Iisrael peab rahvusvahelisest õigusest kinni, tegutseb rahvusvahelise õiguse järgi. Iga operatsioon on, kogu lugupidamise juures, õiguslikult kindlustatud ja kaetud ja läbi vaadatud,“ lisas Herzog, kelle sõnul on süüdistused sõjakuritegudes „täielikult kontekstist väljas“.

Iisraeli on süüdistatud palestiinlaste kollektiivses karistamises Gaza pommitamisega. Kollektiivne karistamine on sõjakuritegu.

Herzog läks nähtavalt endast välja, kui vastas Briti Channel 4 küsimusele, kas Iisrael peab tavalisi palestiinlasi Gazas vastutavaks selle eest, et nad ei ole Hamasi kõrvaldanud.

„Kogu lugupidamise juures, kui teil on rakett oma neetud köögis ja te tahate lasta selle minu pihta, kas mul on lubatud ennast kaitsta?“ küsis Herzog vastu. „Selline on olukord. Need raketid on olemas. Neid rakette lastakse välja, nupule vajutatakse, rakett tuleb köögist üles minu laste peale.“

Küsimusele Iisraeli plaani kohta vastas Herzog: „Plaan on see, et me peame kindlustama, et Hamas ei oleks võimeline seda uuesti kordama. Meil on õigus ennast kaitsta. Meil on täielik õigus seda teha. Ja on aeg, et maailm seda mõistaks.“