„See, kes on riigist lahkunud ja toime pannud alatuid tegusid, rõõmustades laskude üle Venemaa territooriumil, soovides võitu natsistlikule verisele Kiievi režiimile, peab teadvustama, et siin teda mitte ainult, et ei oodata. Kui ta siia tuleb, on talle Magadan kindlustatud,“ lausus Volodin, vahendab Meduza.

Magadani oblasti kuberner Sergei Nossov ütles, et tema regioon on varasema asumisele saatmise kohana mineviku stereotüüpide vang, aga areneb tegelikkuses dünaamiliselt ja talle on vaja haritud professionaale, mitte „reetureid“.

„Kolõma ei võta vastu alatuid inimesi, ei võta vastu reetureid. Ja need on stereotüübid või klišeed, vanad klišeed, millest on ammu aeg vabaneda, seda enam, et need on mineviku ümberasujate klišeed. Need on kahjuks olemas. Aga neist tuleb vabaneda, kusjuures vabaneda kõigil, mitte ainult meil,“ teatas Nossov.

Nossov ütles, et Kolõmal elavad ja töötavad „suurepärased inimesed, oma riigi tõelised patrioodid“.

„Kolõma areneb tänapäeval Vene Föderatsiooni presidendi ja valitsuse korraldusel dünaamiliselt. Seetõttu on meil siia vaja haritud ja professionaalseid inimesi,“ ütles Nossov.

Magadani oblast ehk Kolõma on kurikuulus Stalini-aegsete vangilaagrite asukohana ja piirkonnana, kuhu saadeti inimesi asumisele.

Täna ütles Volodin, et Venemaale naasvad ümberasujad, kes on teinud Venemaa-vastaseid avaldusi, võidakse kodumaale naastes riigireetmise eest vastutusele võtta.

Samuti korrigeeris Volodin oma avaldust Magadani kohta.

„Aga see pole Magadan. Magadan on arenev territoorium. Need peaksid tõenäoliselt olema, nagu pakkus [riigiduuma liige] Nikolai Haritonov, kaevandused ja territoorium tuleb vaadata sealt, kus meil on ilm kõige püsivam, et seal ei oleks suve,“ ütles Volodin.

Jaga
Kommentaarid