Möödunud ööl olid Stockholmi päästeteenistusel ja politseil käed tööd täis. Tulekahjusid on olnud eramajades, hoovis ja kortermajade trepikodades, vahendab Aftonbladet.

Kell 1.18 süttis Huddinge kommuunis Glömstas eramaja. Päästeteenistusel õnnestus põleng kiiresti kustutada. Jäljed sündmuskohal näitavad, et tegemist oli süütamisega.

Kell 1.21 süttis eramaja Flemingsbergis pärast seda, kui selle pihta loobiti esemeid. Tegu on klassifitseeritud süütamiskatseks.

Kell 1.35 anti häire Enskededalenis, kus põles eramaja terrass. Elanikud kustutasid põlengu, aga see levis vundamendile. Tegu on klassifitseeritud süütamiseks.

Kell 2.40 algas põleng eramaja hoovis Södertäljes. Põleng kustutati peagi. Ka siin kahtlustatakse süütamist.

Kell 2.41 ärkasid kortermaja elanikud Haninges paugu peale, millele järgnes põleng trepikojas. Mingi süütevedelik põhjustas ühe korteri ukse põlengu.

Kell 2.52 püüti Jordbros süüdata välisust, mis aga ei süttinud. Politsei alustas süütamise uurimist.

Kell 3.41 teatasid elanikud Råckstas tulekahjust pärast paukude kuulmist trepikojas. Süttis üks korter. Suitsu tõttu elanikud evakueeriti. Mõnede elanike seisundit kontrolliti suitsu sissehingamise tõttu.

Kahtlustuste järgi on süütamised seotud käimas oleva vägivallalainega, kirjutab Aftonbladet.

„Me ei usu, et nii palju põlenguid tekib puhta juhuse tõttu. Me kahtlustame seost, aga kuidas see välja näeb, tuleb edasi uurida. Kõik ei pruugi tingimata seotud olla,“ ütles Stockholmi politsei esindaja Daniel Wikdahl Aftonbladetile.

Süütamised toimusid Stockholmis ka ööl vastu eilset.