„Sain aru nii, et Raadio 2-le ja ka teistele programmidele raha väga ei jätku ning seetõttu tuleb mingeid korrektuure teha, see saade jäi nii-öelda kärpehammaste vahele,“ rääkis Lepik.

Saatejuht ütles, et “Olukorrast riigis“ tegemine polnud teab mis kulukas, ent teiste saadete eelarved olid tema teada veelgi väiksemad.

„Ta võis olla Raadio 2 kontekstis keskmisest kallim, aga ei saa öelda, et mingid suured varandused sinna alla läksid,“ nentis Lepik.

Raadio 2 uue peatoimetaja Margus Kamlati sõnul suunatakse vabanev ressurss muusikasaadete tegemisse, et püüda ka nooremaid kuulajaid.

Kamlat põhjendas "Olukorras riigis" katkestamist sellega, et ERRi raadiotes on praegu pühapäeviti kaks lähestikust arutelusaadet.

Lepik sai “Olukorrast riigis“ lõppemisest teada sügise alguses.

Saatejuhi sõnul oli saate katkestamine ootamatu otsus. “Olen saadet teinud pea kolm aastat ning mingeid vihjeid, et seda kaalutakse, pole varem minuni jõudnud,“ sõnas Lepik.

Lepik ütles, et üks arutluskoht võis olla ka saate ülejäänud programmist erinemine.

Kui muidu on R2 pigem muusikalisema ja meelelahutuslikuma suunaga, siis saates “Olukorrast riigis“ arutletakse päevapoliitilistel teemadel.

Lepiku sõnul on ainuüksi tema juhtimise all saate kuulajanumbrid mõõdetavalt paranenud, nii et kesine kuulajaskond ei saa lõpetamise põhjus olla.

Saade on eetris olnud 1995. aastast. „Ma arvan, et “Olukorrast riigis“ on institutsiooni vormi võtnud,“ sõnas Lepik ja lisas, et nii kaua eetris olnud raadiosaatel on kindlasti lai kuulajaskond ja oma mõjukus.

„Arvan, et “Olukorrast riigis“ on ikkagi kõigi raadiosaadete peale üks tuntumaid kaubamärke ja ega seda polegi väga võimalik asendada,“ nentis Lepik.