Päästeameti vastutav korrapidaja Meelis Mesi sõnas Delfile, et päästeamet sai alates 6. oktoobrist üle 1600 väljakutse tulla tormikahjusid likvideerima. „Kõige rohkem väljakutseid oli Harjumaal – veidi üle 600. Väga palju tööd oli kukkunud puude eemaldamisega, aga kõva tormituul lennutas ka igasuguseid muid esemeid, millest aga jõud üle käis. Keerukamad sündmused olid seotud korrusmajade ehitustellingutega.“

Ta jätkas, et probleeme tekkis ka Pirita sadamas, kus tuulte ja lainete koosmõjul uppus kai ääres kolm veesõidukit ning tekkis ka keskkonnareostuse oht. „Omanikud püüdsid aluseid viimase hetkeni päästa, kuid panid sellega ennast ohtu. Nii suure riskiga olukorras on inimelu alati tähtsam kui vara päästmine.“

Too juhtum oli keset laupäeva. Väljakutse tuli ka ööl vastu pühapäeva. Päästjaid käisid abis lainetes loksuvaid veesõidukeid kai külge sidumas ja kinnitamas.

Kummalgi korral ei tuvastanud päästjad kohapeal keskkonnareostust.

Tormikahjude suurust ilmestab seegi, et laupäeva varahommikust esmaspäeva varahommikuni tehti häirekeskusele kokku üle 9200 hädaabikõne. Kokku registreeris häirekeskus nädalavahetuse jooksul tormikahjudest ligi 1800 teadet. Vähemalt kaks inimest said Harjumaal laupäeval tormituulte tõttu vigastada. Üks vanem naisterahvas tuli viia haiglasse pärast seda, kui tuul ta pikali paiskas. Tallinnas lendas tugeva tuule tõttu mehele vastu pead suurem oks, millest saadud peavigastuse tõttu viis kiirabi kannatanu haiglasse.

Tuhanded majapidamised üle Eesti on endiselt elektrita. Elektrilevi tegeleb jooksvalt rikete kõrvaldamisega.

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt on täna pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, kohati sekka ka lörtsi. Õhtul pilvisus hõreneb ja saju võimalus väheneb. Puhub loode- ja läänetuul 3–9, põhjarannikul puhanguti 13, saartel ja läänerannikul 5–11, puhanguti kuni 17 m/s. Sooja on 4–10 kraadi.