„Mõistan karmilt hukka terroriorganisatsiooni Hamas laiaulatuslikud rünnakud Iisraeli ja tema inimeste vastu, mis on toime pandud rohkem kui ööpäeva jooksul. Sõjas hukkunute, haavatute ja pantvangi võetud inimeste arv kasvab jätkuvalt. Avaldan sügavat kaastunnet kõigi hukkunute omastele ja Iisraeli rahvale,“ ütles ta.

Mihkelson väljendas muret terroristliku tegevuse laienemise pärast piirkonnas ning avaldas toetust Iisraelile, kel on tema sõnul õigus kaitsta end brutaalsete rünnakute vastu maal, merel ja õhus. Ta kutsus riike ja rahvusvahelisi organisatsioone üles vastu astuma terroristlike režiimide püüdlustele tekitada ebastabiilsust ja kaost kogu Lähis-Ida piirkonnas ning märkis, et terroriorganisatsioonid ja neid toetavad režiimid tuleb võtta vastutusele.

„Pöördun rahvusvahelise üldsuse poole üleskutsega, et koordineerida toetust Iisraelile, samal ajal mitte kaotades tähelepanu Venemaa agressioonilt Ukraina vastu,“ ütles Mihkelson ja lisas, et Eesti jälgib tähelepanelikult edasisi arenguid.

Iisraelis viibivad Eesti kodanikud saavad hädaolukorras ühendust võtta Eesti Välisministeeriumi abinumbril +372 5301 9999.