„See vastab meie riigi rahvuslikele huvidele. Ja on peegelvastus USA-le, kes ei ole seda lepingut siiamaani ratifitseerinud,“ kirjutas Volodin.

Volodin tuletas meelde, et Venemaa president Vladimir Putin tõstatas selle küsimuse eile Valdai diskussiooniklubi istungil esinedes.

„Olukord maailmas on muutunud. Washington ja Brüssel on meie riigi vastu sõja valla päästnud. Tänased väljakutsed nõuavad uusi otsuseid,“ kirjutas Volodin.

Volodini sõnul rääkis Putin, et Venemaal on läbi viidud ülemaailmse ulatusega tuumamootoriga tiibraketi Burevestnik edukad katsetused ja viidud lõpule töö üliraske raketi Sarmat kallal.

„See on meie riigi julgeoleku tagamise jaoks väga tähtis,“ teatas Volodin.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov teatas täna, et tuumakatsetuste keelustamise lepingu ratifitseerimise tagasivõtmine ei tähenda veel Moskva kavatsust hakata tuumakatsetusi korraldama.

„See ei tähenda avaldust kavatsuse kohta korraldada tuumakatsetusi,“ ütles Peskov ajakirjanikele, vahendab Interfax.

Peskov lisas, et president Putin pidas eile ratifitseerimise tagasivõtmisest rääkides silmas vajadust viia olukord de facto ühise nimetaja alla.

„Meie oleme juba ammusest ajast allkirjastanud ja ratifitseerinud, aga ameeriklased ei ole ratifitseerinud, ja et viia ühise nimetaja alla, pidas president võimalikuks selle ratifitseerimise tagasivõtmist, valmisolekut teha seda, millest teatas ka Volodin,“ ütles Peskov.

Peskovilt küsiti ka, millise sõnumi tahtis Putin saata, kui rääkis tuumajõul liikuvate rakettide katsetustest.

„President tegi avalduse, et me jätkame nende relvasüsteemide väljatöötamist. See teema on viimastel nädalatel korduvalt figureerinud rahvusvahelises informatsioonipäevakorras, see pakkus huvi Valdai osalejatele ja seetõttu Putin teatas sellest,“ ütles Peskov.

Peskovilt päriti, millal täpselt Venemaa tiibraketti Burevestnik edukalt katsetas.

„Antud juhul ei saa ma sellel teemal mingit informatsiooni anda,“ vastas Peskov.

Jaga
Kommentaarid