„Ma arvan, et Kaja Kallas valmistab ette lahkumist. Nii Reformierakond kui lõpuks Kaja Kallas ise peaks aru saama, et see kõik muutub kurnavaks ja mürgitab poliitmaastikku,“ leiab Maalehe peatoimetaja Hindrek Riikoja. „Kaja Kallas on asunud ette valmistama endale märtripositsiooni,“ sõnab ta.

Sel nädalal lausus Kallas Vikerraadio saates „Stuudios on peaminister“: „Mind lüüakse risti mu abikaasa äripartneri tegevuse pärast, aga samas presidenti, kes on juhtorganis äriühingus (Alexelas, mis hankis sõja ajal kaupa ka Venemaalt – toim), koheldakse teistmoodi.“

Riikoja on veendunud, et Kallas valmistub peaministrikohalt tagasi astuma.

Eesti Ekspressi ajakirjanik Greete Lehepuu leiab, et see ei pruugi siiski olla liiga tark käik: nn pinnase ette valmistamisest on praegu rohkem paksu verd ja see vari laieneb nii Reformierakonnale kui ka koalitsioonile.

„See on väga kummaline käitumine, küsida ajakirjanikelt, kas neil piinlik pole,“ märgib Eesti Ekspressi ajakirjanik Urmas Jaagant. „Samal ajal näitab see kõik, kui isiklik see teema on, ja mingi maani on see mõistetav.“ Jaagant leiab, et tervikuna ei tee taoline käitumine olukorda paremaks, sest nii hoitakse skandaali avalikkuseke ise pidevalt silme ees. See annab ka põhjuse ajakirjanikele teema kohta ikka ja jälle küsida.

Lehepuu leiab, et kuni loos ei tule ikkagi uusi fakte, ehk ei tuleks igal pressikonverentsil küsida: millal tagasi astute?

„Ikka peab!“ sõnab Riikoja.

Värskes saates oli päevakorras:

  • Jalgpalliliidu moraal

  • Kaja Kallas rünnakul

  • Riik keelab tätokad ja solaariumid?

  • Lauri Hussari kärajad

  • Estonia teatri juurdeehitus

  • Pikemaks aruteluks avasime uue esimehega Keskerakonna vaegused ning Isamaa raketisööstu reitingutes.

Taskuhäälingusaade „Päevakord“ on iganädalane Delfi Meedia ajakirjanike Greete Lehepuu (Eesti Ekspress), Urmas Jaaganti (Eesti Ekspress) ja Hindrek Riikoja (Maaleht) arvamussaade, milles analüüsitakse mööduva nädala põletavamaid poliitilisi ja ühiskondlikke jututeemasid. Kuula meid ka Delfi Tasku äpist!