Kaks päeva varem oli sama rajooni külastanud president Volodõmõr Zelenskõi. „Demonstratiivselt brutaalne Vene kuritegu: raketirünnak tavalise toidupoe vastu, täiesti sihilik terroriakt Kupjanski rajoonis, Harkivi oblastis,“ kirjutas Zelenskõi Telegramis. Rünnak toimus Hroza külas Kupjanski lähistel.

Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu teatas, et on moodustatud üheksa reservpolku iga väegrupeeringu jaoks „sõjalise erioperatsiooni“ tsoonis Ukrainas. „Kui naasta lepinguliste juurde, siis meil, nagu otsustas kindralstaap, on formeeritud iga grupeeringu jaoks reservpolgud. Tänaseks päevaks on meil üheksa reservpolku, mida valmistatakse ette, ja käib nende loomulik, pidev täiendamine,“ ütles Šoigu nõupidamisel vägede ühendgrupeeringu staabis, vahendab Interfax.

3. oktoobril ütles Šoigu, et 2023. aastal on vabatahtlikesse formeeringutesse lepingu alusel teenistusse võetud üle 335 000 mehe. Täna teatas kaitseministeerium, et Šoigu inspekteeris lõuna sõjaväeringkonna polügoone, kus toimub lepinguliste ja vabatahtlike väljaõpe.

Jaga
Kommentaarid