„Ilus, tore, töine ja tegus aeg Keskerakonnas on olnud arendav, kindlasti minu poliitikuks kujunemise aeg, kus on olnud sisukas tegevus ning palju häid kaasteelisi ning toetajaid, kellele olen südamest tänulik. Aitäh kõigile valijatele ja erakonnakaaslastele!" kirjutas Varek sotsiaalmeedia postituses.

Ta lisas, et otsustas lahkuda Keskerakonnast, sest erakond on võtnud teise suuna ja ei kanna enam neid väärtusi, mille pärast ta poliitikasse tuli.

„Minu jaoks puudub just nüüd selge sõnum, kuidas ja kuhu koos liigutakse ning mis on erakonna eesmärgid väljaspool nn kuldset ringi ehk maapiirkondades, regionaalpoliitikas, hariduses jne," ütles Varek ja lisas, et kohtus ka erakonna uue esimehe Mihhail Kõlvartiga, ent ei saanud Kõlvartilt kinnitust, et tema visioon erakonna arengust on toetatud. „Lubatud kaasav ja läbipaistev juhtimine on asendunud vastupidisega, mis ei tekita usaldust."

Varek märkis, et tema otsus ei tulnud kergelt, kuid tegemist on väärtuspõhise otsusega. „Muidugi on raske jätta maha tõsise tööga üles ehitatud, hästi toimiv Keskerakonna Rakvere linna osakond, tegusad erakonnakaaslased ja kurvastada paljusid. Ometi soovin jääda iseendaks, truuks väärtustele, mis on mulle olulised, töötada edasi kodulinna ja maakonna hüvanguks usaldusväärses ning toetavas meeskonnas ja minule sobivaim võimalus selleks on liitudes erakonnaga Isamaa," kirjutas ta.

Ta lisas, et linnajuhtimises muutusi ei tule ning endised Keskerakonna nimekirjas volikokku kandideerinud ja valituks osutunud volikogu liikmed jätkavad koostöös ühtse Isamaa saadikurühmana.

Varek pole esimene, kes on otsustanud Keskerakonnast lahkuda ja liituda Isamaaga. Viimasel ajal on sama teinud ka Jaanus Karilaid, Tõnis Mölder ja Neeme Väli.