Suure hulga jõugukuritegudega eriti Stockholmi piirkonnas on seni politseis tegeldud „regionaalne erisündmuse“ režiimis, vahendab SVT Nyheter.

Nüüd on aga Rootsi politsei üleriiklik operatiivosakond (NOA) otsustanud, et tööd tuleb korraldada uue üleriikliku erisündmuse (NSH) raames.

„See, mis on olnud regionaalne, on nüüd muutunud üleriiklikuks erisündmuseks kõigi tulistamiste ja plahvatuste vastu. Me teeme praegu tööd enese organiseerimiseks selles uues kontekstis,“ ütles politseimeister Per Engström.

Küsimusele, mille poolest on see varasemast erinev, vastas Engström: „Loodetavasti parem haldamine ja juhtimine.“

Engströmi sõnul tähendab see, et ressursside jagamine ja politsei töö koordineerimine, aga ka koostöö teiste võimudega nagu kaitsevägi hakkab põhinema uuel üleriikliku erisündmuse raamistikul.

„Politseiamet paneb suure fookuse surmava vägivallaga võitlemisele. Kuritegevusega võitlemine toimub erinevates juhtimissüsteemides, kus üleriiklik erisündmus (NSH) on üks juhtimissüsteem paljude hulgas. Me oleme nüüd mõned päevad muutnud juhtimisvormi üleriiklikuks erisündmuseks, mis on politseiameti jaoks viis organiseerida oma tööd ja vahendeid, et saaksime muuta juhtimise efektiivsemaks ning ühtlasi suunata ja jaotada politsei võimekusi selleks ja sinna, kus neid kõige rohkem vajatakse,“ teatas Rootsi politseiamet.