Selle valmisoleku saavutamiseks tehti vahetus, milles liigutatakse kaks Annelinna meeskonda päästeautodega Tartu komandosse ja seal olev üks meeskond omakorda Annelinna komandosse.

Lõuna päästekeskuse päästekomandode operatiivväljasõitude komandopõhise koormuse analüüsil selgus, et suur osa Tartu linna väljakutseid on Tartu kesklinna ja selle lähiümbrusesse ehk Tartu päästekomando (Aleksandri 11a) töökoormus on olnud võrreldes Tartu linna Annelinna komandoga (Jaama 207) oluliselt kõrgem.

Töökoormuse võrdsustamiseks ja reageerimise tõhustamiseks muudeti Tartu komando senise ühe asemel kahe meeskonna ja päästeautoga komandoks. Selleks viidi kaks Annelinna meeskonda koos päästeautodega Tartu komandosse ja Tartu meeskond koos päästeautoga liigub Annelinna komandosse.

Tänu sellele muutub päästeteenus kättesaadavamaks Tartu kesklinna piirkonda, aga ka kesklinnast Tallinna, Viljandi ja Valga suundades, samuti jõuavad päästjad kohale kiiremini mitmele samaaegsele või suuremat ressurssi nõudvale päästesündmusele.

Osaliselt muutus ka varustuse ja tehnikaüksuste asukoht ning töökohti vahetasid omavahel ka komandopealikud. Alates 1. oktoobrist juhib Tartu komandot Jaano Maask ja Annelinna komandot Taavi Müürsepp.