Teiseks jäänud Progressiivne Slovakkia oleks kahe lävepakuküsitluse järgi pidanud võitma, kuid jäi lõpptulemuse järgi 17% häältega teiseks. Kui Ficol õnnestub valitsus moodustada, saaks temast neljandat korda Slovakkia peaminister. Lisaks jätkub tema vastu kriminaalasi kahtlustatuna kuritegeliku ühenduse loomises ajal, kui ta eelmist korda peaminister oli.

Smerist pärast eelmisi valimisi lahkulöönud vasakerakond HLAS kogus 15% häältest ja osutub tõenäoliselt uue valitsuse kaalukeeleks. 150-kohalises parlamendis oleks SMER-il 42 ja HLAS-il 27 kohta, mistõttu vajab Fico ka teisi partnereid. Teoreetiliselt võiksid nendeks olla paremäärmuslikud Slovaki Rahvuspartei (SNS) ja Republika, samuti paremtsentristlik SaS ja parempopulistlik Meie Oleme Perekond (SR). Kaks viimast parteid võiksid poliitvaatlejate sõnul sobida ka Progressiivse Slovakkia ja HLAS-i loodud liberaalsesse koalitsiooni.

Nagu EPL enne valimisi kirjutas, on vasakparteina alustanud ja korruptsioonikahtluste tõttu võimu kaotanud SMER end ümber defineerinud konservatiivsete väärtuste kaitsjana. Peale migrandivastasuse ollakse vastu ka rohepöördele, vaktsiinidele ja Ukraina toetamisele.

Tänavu on Fico nimetanud ukrainlasi natsideks ja fašistideks ning lubanud, et tema valitsus ei annaks Ukrainale enam ühtegi padrunit. „Mina ei taha Ukrainale anda taparelvi lihtsalt selleks, et lääneriikide silmis head mainet säilitada,“ ütles ta.