Septembrikuu jooksul on Rootsi jõuguvägivalla laines hukkunud 12 inimest. 11 inimest on maha lastud ja üks noor naine hukkus pommiplahvatuses, vahendab SVT Nyheter.

Politseiülem Thornberg ütles pressikonverentsil, et mingit lõppu nende sündmuste arengule näha ei ole.

„Kahjuks on vähe seda, mis ütleks, et see ränk vägivald lõpeks kiiresti. Meie hinnangul on tõenäoline, et tulevad uued vägivallajuhtumid, enne kui see suundumus pöördub,“ ütles Thornberg. „See on selline terrorisarnaste vägivallaaktide ulatus, mida me pole varem näinud. Ületatud ei ole mitte üht piiri, vaid mitmeid.“

Politsei laiendab koostööd kaitseväega ja arutelud kaitseväe juhatajaga on juba alanud selle üle, kuidas seda teha. See sisaldaks toetust jälgimisülesannetel ning abi logistika ja sõidukitega. Asjakohased võivad olla ka muud kompetentsid, näiteks analüüs.

„See peab olema politsei juhtimise all. Jutt ei käi kaitseväe kasutamisest otseselt kuritegevusevastase võitluse ülesannetes välitingimustes,“ ütles Thornberg.

Lisaks sellele on politsei saanud ülesande töötada koos sotsiaalvaldkonna ametkondadega välja ettepanekud, kuidas töötada jõukudega seotud lastega.