Üritus algas hommikul tseremooniate ja etendustega Souli lennubaasis, kus president Yoon Suk-yeol pidas kõne, milles hoiatas Põhja-Korea pealinna Pyongyangi tuumarelvade kasutamise eest.

„Kui Põhja-Korea kasutab tuumarelvi, teeb tema režiimile lõpu Souli-Washingtoni alliansi ülekaalukas vastus,“ ütles Yoon.

Pärastlõunal marsisid väed koos sõjavarustusega läbi Souli südame, möödudes raekojast ja ajaloolisest Gwanghwamuni väljakust. Teede äärtes seisid pealtvaatajad, kellest paljud kandsid vihmakeepe või hoidsid vihmavarje.

Riigikaitseministeeriumi teatel marssis üritusel mitu tuhat Lõuna-Korea sõdurit ja üle 300 USA sõduri. Etteastetest võtsid osa ka sõjaväeorkester, lipukandjad ja maskotid igast väeosast. Esitleti mitmesuguseid seadmeid, sealhulgas droone ja tanke. Sõdurid lehvitasid rahvale möödaminnes ja mitmele sõidukile oli kinnitatud Lõuna-Korea riiglipp.

Lõuna-Korea sõjaväeparaadil esitletud tankid

Griffithi ülikooli külalislektor Peter Layton ütles, et kuigi paraadi eesmärk oli saata „sõnum välisele publikule“, sealhulgas partneritele ja piirkondlikele suurriikidele nagu Ameerika Ühendriigid, Põhja-Korea ja Hiina, on üritus „tõesti sisemaiste teguritega“. Tema sõnul aitavad paraad ja Yooni kohalolek kujutada Lõuna-Koread rahvale kui erilise jõuna maailmaareenil, kellel on pöördeline globaalne jõud, nagu praegune president seda nimetab. Ta lisas, et see suurendab ka avalikkuse ettekujutust Korea kaitsetööstusest, mis „saavutab märkimisväärset ekspordiedu“, samas kui teised majandussektorid kukuvad alla.

Rahvusvaheline luure on alates eelmisest aastast vihjanud ka sellele, et Pyongyang võib valmistuda tuumakatsetuste jätkamiseks ning satelliidipildid näitavad tegevust maa-aluses tuumakatsetuspaigas.

Tänavu aprillis teatasid Yoon ja USA president Joe Biden uuest olulisest lepingust, mille eesmärk on ära hoida Põhja-Korea agressiooni. Yoon, Biden ja Jaapani peaminister Fumio Kishida pidasid augustis ka tippkohtumise, kus kuulutati välja uued sõjalised õppused. See oli esimene kord, kui Biden võõrustas välisriikide liidreid Camp Davidi puhkealal Marylandis, kus on presidendid läbi aegade läbi viinud diplomaatilisi läbirääkimisi.

Yoon on varem teatanud oma eesmärgist viia Lõuna-Korea nelja suurima relvaeksportija hulka maailmas.

Eelmine sõjaväeparaad Lõuna-Koreas toimus 2013 aastal.