Fraktsiooni „Narva“ esimees, keskerakondlane Aleksei Jevgrafov sõnas, et järgmiselt Narva linnapealt oodatakse volikogu ja vallavalitsuse suhetesse konstruktiivsuse toomist. „Meie hinnangul on Jaan Tootsil pikaaegse juhi ja ettevõtjana olemas vajalikud isikuomadused, et linnapeana õnnestuda ning juhtida strateegiliselt Narva arengut,“ sõnas Jevgrafov.

Jaan Toots sõnas, et tema jaoks on ettepanek suur au ning veelgi suurem väljakutse. „Soovin tuua Narva enda kogemusi poliitika- ja ettevõtlusmaailmast ning aidata kaasa töörahu taastamisele linnavalitsuse ja linnavolikogu vahel,“ ütles Toots ning lisas, et peab oluliseks linnamajanduse- ja kommunaalvaldkonna arengut ning kvaliteetse linnaruumi loomist. „Samas ma usun, et Narva jaoks on väga aktuaalne ka sotsiaal- ja tervishoiuteenuste kättesaadavus,“ ütles Toots. „Minu ideedest olulisemad on aga just narvakate enda mõtted ja mured – tahaksin pühendada rohkem aega just elanike kaasamisele,“ kommenteeris Toots.

Jaan Toots (66) on julgeoluasutuste ja ettevõtluse taustaga poliitik. Taasiseseisvunud Eesti algusaegadel juhtis ta eriteenistust, oli politsei peadirektori asetäitja ja siseministeeriumi kantsler. Ta on kuulunud mitme suure ettevõtte juhtorganitesse, muu hulgas olnud AS Hansatee (Tallink) direktor, Tallinna Sadama juht, OÜ Rotermann Grupp juhatuse esimees, Riia Sadama asedirektor jne. Ühiskondlikest ametitest on ta kuulnud Olümpiakomitee täitevkomiteesse, juhtinud Eesti Jalgratturite Liitu, kuulunud kaheksateist aastat Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoja juhatusse.

Jaan Toots: mina ise soovi ei avalda

Keskerakonna aseesimees Jaan Toots sõnas alles eile Delfile, et tema ei ole Narva linnapea kohale kandideerinud.

„Kui volikogust pakutakse, siis ma saan mõelda, aga ise ma küll soovi ei avalda,“ ütles Toots meeriks saamise võimaluse kohta.

Toots kinnitas, et ametlikku tööpakkumist talle tehtud ei ole.