Vaga rääkis ERR-ile, et kaitseministeerium saatis vastava eelnõu kooskõlastusringile ja eelnõu isegi juba läbis kooskõlastusringi koos kõikide ministeeriumide kooskõlastusega. Riigikokku riigikaitsekomisjoni lauale eelnõu aga ei jõudnudki.

„Meie mõned liikmed, kaasa arvatud mina ise, ütlesime nii kaitseminister Hanno Pevkurile (RE) kui ka kaitseressursside ameti juhile, et tänasel hetkel ei ole see kuidagi mõistlik, et hetkel kui riik hoiab kokku, teeme me brändimuutust,“ lausus Vaga.

Vaga lisas, et see ei oleks olnud ka lihtsalt brändimuutus, vaid ka n-ö 51 hääle eelnõu. „Me oleks pidanud seda riigikaitsekomisjoniga menetlema, see oleks pidanud minema saali, ajal kui meil on seal täielik obstruktsioon opositsiooni poolt,“ sõnas ta.

Vaga sõnul sai kaitseministeerium koos ministriga lõpuks aru, et tänasel päeval ei ole see mõistlik ning riigikokku eelnõud ei saadetud.

Augusti alguses teatas kaitseressursside amet, et soovib seoses laienenud vastutusvaldkondadega nime muuta riigikaitse inimjõu keskuseks. Uus nimi oleks kasutusele võetud 2024. aasta alguses.

Nimemuutus oleks ametile läinud maksma kuni 30 000 eurot.

Amet loodi 1. augustil 2005, kui tegevuse lõpetasid neli kaitseministeeriumi hallatavat riigiasutust: Põhja riigikaitseosakond, Lõuna riigikaitseosakond, Lääne riigikaitseosakond ja Kirde riigikaitseosakond.