Kallas rääkis, et homme on plaanis valitsuses riigieelarve kinnitada ja korraldada pressikonverents. Riigikogule antakse eelarve üle kolmapäeval.

Kas valitsus on juba mõelnud, kust veel saaks kärpida ka järgmistel aastatel? Kallase sõnul on kõigepealt vaja ära teha need kärped, milles on kokku lepitud, ning alles siis minnakse riigieelarve strateegia kallale.

„Seal põhiline asi, mida me teeme, on eelarve revisjon. Kõigepealt alustame kolme ministeeriumiga ehk majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, sotsiaalministeerium ja rahandusministeerium, kus on n-ö kõige rohkem raha, et vaadata, mis reforme seal saab teha ja kust kokku hoida siis tulevasteks aastateks,“ rääkis Kallas.

Valitsus on kirjutanud riigieelarve strateegiasse ka 400-miljonilise tühja tulurea, kuid ei ole selge, kust see raha tulla võiks. Kallas ütles, et valitsusel on järgmise aasta juulini aega arutada, mis võiks olla lisatulu allikas.

Riigikogu esimees Lauri Hussar kutsus erakondade esimehed kolmapäevaks kokku, et arutada riigikogu töövõime taastamist ja eelarve menetlemist.

Opositsioon plaanib küll kohtumisel osaleda, kuid kõigil on oma ettekujutus, mida seal arutada.

Kallas rääkis, et pärast riigieelarve üleandmist kogunemine tõepoolest toimub ja seal võiks arutleda selle üle, mis võimalused on menetleda eelarvet ilma obstruktsioonita.

Pikemalt vaata videost!