Duda sõnul esitati peaministri sõnu kõige halvemal viisil, vahendab Ukrajinska Pravda.

„Minu arvates ütles peaminister ainult järgmist: me ei anna Ukrainale uusi relvi, mida me praegu ostame Poola armee moderniseerimise osana,“ ütles Duda.

Duda lisas, et mõned kuud tagasi kohtus ta Morawieckiga ja arutas Poola armee hankeid.

„Meil mõlemal oli sama seisukoht. Me ei saa anda oma uusi relvi, mida me praegu ostame miljardite dollarite eest Poola armeele selle tugevdamiseks ja Poola julgeoleku tugevdamiseks, kellelegi teisele. Mitte kellelegi,“ rõhutas Duda.

„Mina ise olen esimene, kes on vastu nende uute relvade üleandmisele, mida me näiteks praegu saame Lõuna-Koreast ja Ühendriikidest, uute Abramsite, süsteemide Patriot või HIMARS-ite,“ lisas Duda.

Need lepingud Poola relvade kohta, mille Poola on allkirjastanud, näiteks liikursuurtükkide Krab üleandmise kohta Ukrainale, täidetakse.

Duda ütles, et peab Ukraina presidenti Volodõmõr Zelenskõid vaatamata viljatülile endiselt oma sõbraks.

Duda sõnul on ta valmis Zelenskõiga kohtuma.

„Kui mul on võimalus, räägin ma temaga kindlasti, aga kindlasti ei hakka me rääkima kaamerate ees. Ainult nii, nagu me oleme juba palju kordi rääkinud, me räägime näost näkku, nagu räägivad kaks sõpra, kes kes tahavad lahendada erinevaid keerulisi olukordi,“ ütles Duda.

Poola ajakirjanik küsis Zelenskõilt Valges Majas kohtumisel USA presidendi Joe Bideniga, kas ta ei muretse, et Ukraina kaotab Poola.

„Meie sõbrad, me oleme väga tänulikud Poola rahvale, Poola ühiskonnale toetuse eest,“ rõhutas Zelenskõi.

Jaga
Kommentaarid