„Ööl vastu 21. septembrit andsid Ukraina kaitsejõud kombineeritud löögi okupantide sõjaväelennuväljale Sakõ linna lähedal ajutiselt okupeeritud Krimmis. Au Ukraina relvajõududele!“ öeldakse relvajõudude strateegilise kommunikatsioonbi valitsuse teates.

Allikate sõnul oli lennuväljal vähemalt 12 sõjalennukit (Su-24 ja Su-30) ning õhutõrjesüsteem Pantsir. Seal oli ka droonide Mojaher operaatorite väljaõppebaas. Neid droone kasutavad venelased oma õhurünnakute koordineerimiseks ja ka löögidroonidena.

„Julgeolekuteenistuse ja mereväe löögid tabasid sihtmärki ja tekitasid okupantide tehnikale tõsiseid kahjustusi. Vaenlasele löögi andmiseks kasutati droone, mis koormasid Vene õhutõrje üle, ja seejärel lasti välja raketid Neptun. Huvitav, et isegi Vene Telegrami kanalid kinnitavad tõsiseid purustusi ja kaotusi, kirjutavad vähemalt 30 hukkunud sõjaväelasest,“ ütles allikas.

Venemaa kaitseministeerium teatas varem Ukraina katsest rünnata lennukitüüpi droonidega objekte okupeeritud Krimmis ja mujal.

„Õhutõrjevahenditega hävitati Musta mere akvatooriumi ja Krimmi vabariigi territooriumi kohal 19 Ukraina piloodita lennuaparaati ning Kurski, Belgorodi ja Orjoli oblasti kohal üks,“ teatas Venemaa kaitseministeerium ööl vastu tänast, vahendab Interfax.

Sevastopoli okupatsioonivõimude juht Mihhail Razvožajev lükkas hiljem ümber teated linna kohal hävitatud droonide kohta.

Ukraina relvajõudude ülemjuhataja Valeri Zalužnõi teatas, et Vene okupandid lasid öösel Ukraina pihta välja 43 tiibraketti, millest hävitati 36.

Kella 3.40 ajal ründasid Vene okupandid tiibrakettidega H-101/H-555/H-55. 43 raketti lasti välja kümnelt strateegiliselt pommitajalt Tu-95MS, mis asusid Engelsist läänes.

Zalužnõi sõnul lasti raketid välja mitmes laines ja Ukraina õhuruumi sisenesid need erinevatest suundadest, muutes pidevalt kurssi.

Lisaks sellele andis vaenlane kell 6 rakettidega S-300 löögi Harkivile.

Jaga
Kommentaarid