„Umbes kell 5.00 andsid Aserbaidžaani relvajõud tuld Stepanakerti kiirabiautole, mis saadeti Martakerti rajooni kaheksa hukkunu surnukehade järele. Auto juht sai vigastada ja tal ei ole praegu võimalik surnukehi Stepanakerti evakueerida,“ kirjutas Stepanjan X-is, vahendab Interfax.

Ombudsmani viimastel andmetel on Aserbaidžaani operatsiooni tagajärjel Mägi-Karabahhis hukkunud 27 inimest ja viga on saanud üle 200 inimese. Tsiviilisikuid on hukkunud seitse: kolm naist, kaks last ja kaks meest. Viga on saanud 35 tsiviilisikut: 13 last, 15 naist ja seitse meest.

Stepanakertist teatati, et hommikul järtkus Aserbaidžaani raketi- ja suurtükituli.

„Artsahhi (Mägi-Karabahhi armeeniakeelne nimetus – toim) rahumeelsed asulad on jätkuvalt Aserbaidžaani relvajõudude otsesed märklauad. Umbes tund on jätkunud Aserbaidžaani lennuväe löögid ning raketi- ja suurtükiväe pommitamised Stepanakerti ja vabariigi rajoonide suunas,“ teatas Mägi-Karabahhi siseministeeriumi eriolukordade teenistus.

Hiljem teatas Mägi-Karabahhi kaitseministeerium lahingutest kogu kokkupuutejoone ulatuses.

„Lahingud kogu kokkupuutejoone ulatuses jätkuvad erineva intensiivsusega. Aserbaidžaani relvajõudude üksused jätkavad erinevate relvaliikide tuletoetusel positsioonilist edasiliikumist. Lööke antakse ka tsiviilinfrastruktuuri pihta,“ teatas kaitseministeerium, lisades, et Mägi-Karabahhi armee avaldab vastupanu.