Sõnjehubovi sõnul on teada, et hukkus kolm tsiviilisikut.

Vene okupandid ründasid öösel droonidega Lääne-Ukrainas asuvat Lvivi.

Lvivi linnapea Andri Sadovõi teatas, et Vene droonirünnakus pihta saanud lao rusude alt leiti hukkunud mehe surnukeha. Tegemist oli sealse töötajaga.

„Hävinud on kolm laoruumi. Nendes ladudes olid aknad, olmekeemia ning ruumid, kus hoiti heategevusmissiooni Karitas-SPES humanitaarabi. Põlengu kogupindala oli umbes 10 000 ruutmeetrit,“ ütles Sadovõi.

Sadovõi sõnul on vaenlase rünnaku tagajärjed eriti rasked, sest Karitas sai eile suure partii humanitaarabi, mis paigutati nendesse ruumidesse. Seal olid muu hulgas generaatorid ja soojad riided, mis oli plaanis saata teistesse oblastitesse.

„Praegu kõik see põleb. Põlevad ka toidukaubad, kergetööstustooted... Kõik on löödud, sest kahjusid ei mõõdeta miljonites ega isegi kümnetes miljonites. Need on sajad miljonid. See on üks ulatuslikumatest tulekahjudest hävingu ja materiaalse väärtuse seisukohalt,“ ütles Sadovõi.

Lvivi oblasti sõjaadministratsiooni juht Maksõm Kozõtskõi ütles varem, et kolmes tabamuses tööstusettevõtete ladudele sai vigastada 26-aastane mees. Kozõtskõi rõhutas, et ladudes ei hoitud midagi sõjalist.

Lvivi oblastis tulistati alla seitse drooni.

Ukraina õhujõud hävitasid 30 Venemaa välja lastud droonist 27 ja lisaks ühe raketi Iskander, teatasid õhujõud.

Rakett lasti Krimmist Krõvõi Rihi pihta ning droonid hävitati riigi lõuna-, kesk- ja lääneosas.

Jaga
Kommentaarid