Wang peab läbirääkimisi Venemaa julgeolekunõukogu sekretäri Nikolai Patruševi kutsel. Hiina välisministeerium lisas, et visiit on rutiinne sündmus.

Venemaa välisministeerium ütles varasemalt, et Wang kohtub oma kolleegi Sergei Lavroviga ja neil on kavas keskenduda rahvusvaheliselt koostöö tugevdamisele. Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja kinnitas, et läbirääkimised toimuvad 18. septembril Moskvas. Pressiesindaja ütles, et toimub arvamuste vahetus Ukrainaga seotud küsimustes, samuti Aasia ja Vaikse ookeani piirkonna stabiilsuse ja julgeoleku tagamise viiside üle.

Hiina ja Venemaa on strateegilised liitlased ning mõlemad riigid reklaamivad sageli oma partnerlust ning majanduslikku ja sõjalist koostööd. Hiina on püüdnud positsioneerida end Ukraina sõjas neutraalse osapoolena. Samal ajal on nad pakkunud Venemaale diplomaatilist ja rahalist päästerõngast, kuna nende isolatsioon läänest süveneb.

Eelnevalt pidas Wang Maltal läbirääkimisi USA riikliku julgeoleku nõuniku Jake Sullivaniga, sealhulgas räägiti ka Venemaa sõjast Ukraina vastu.

Valge Maja teatab, et Hiina ja USA ametnikud arutasid muu hulgas USA-Hiina kahepoolsete suhete põhiküsimusi, globaalseid ja piirkondlikke julgeolekuküsimusi ja Venemaa sõda Ukraina vastu.

Hiina esitas Venemaa Ukraina sissetungi aastapäeval oma Ukraina rahuplaani, mida kritiseeriti nii läänes kui ka Ukrainas.