Kabalojeval oli soovitus sõjaväeteenistusest ajutise vabastamise kohta raseduse ning alaealise lapse olemasolu tõttu, mille andis välja tema sõjaväeosa meditsiinirood. Ta ei ilmunud aga sõjaväeosa juhtkonna ette, mille tõttu alustati kriminaalasja, vahendab Meduza.

Kabalojeva tunnistas, et ei ilmunud teenistusse, aga ta oli enese sõnul kindel, et meditsiinirood edastab juhtkonnale informatsiooni tema seisundi kohta.

Süüdistaja osutas aga sellele, et Kabalojeva ei lahkunud raseduse tõttu sõjaväeteenistusest. Ta sai jätkuvalt varustust ja kasutas soodustusi, teatas prokurör, kelle sõnul jäi ta seetõttu sõjaväelaseks ja oli kohustatud sõjaväeossa kohale ilmuma.

Vladikavkazi garnisoni sõjaväekohus nõustus prokuröriga ning määras jefreitor Kabalojevale kuus aastat üldrežiimiga kolooniat, aga võttis arvesse alaealise lapse olemasolu süüalusel ja lükkas karistuse täideviimise edasi 2032. aastani.

Kabalojeva kaitse kaebas otsuse edasi, aga lõunaringkonna sõjaväekohtu kriminaalasjade kolleegium jättis garnisonikohtu otsuse jõusse.

Jaga
Kommentaarid