„Võttes arvesse viimase nädala sündmusi, olen otsustanud Keskerakonnast lahkuda. Otsus pole lihtne, aga on vajalik, et jääda väärtuste juurde, mis olulised nii Eestile kui Hiiumaale,“ märkis ta oma ühismeediapostituses. „Olen pidanud nõu paljude Hiiumaa inimestega, toetajatega ja nende mõtted ning arvamused annavad jõudu.“

Leigri oli viimastel kuudel Tanel Kiige meeskonnas. Kas ja mida ta poliitilises plaanis edasi kavatseb teha, pole hetkel selge.

Homseni Keskerakonna peasekretärina töötav Andre Hanimägi sõnas paari päeva eest, et parteist lahkujate hoog näib raugevat. Reedese seisuga oli äriregistrisse antud sisse üle 40 lahkumisteate. Liitumissoove oli samaks hetkeks erakonna postkastis 15 jagu.

Eile teatas lahkumisest „Ratase mees“ Jaanus Karilaid, kes sukeldus oma poliitiliste eesmärkide elluviimiseks hoopis kunagise valitsuspartneri Isamaa ridadesse.

Lahkumislaine on nähtavasti tingitud asjaolust, et Keskerakonna esimeheks valiti nädala eest toimunud parteikongressil Mihhail Kõlvart.