Vihula väljasõidu teine päev on õhtusse jõudnud. Ent ummikseis on endiselt õhus.

Juba 13 paiku jäi arutlema väiksem ring - Kaja Kallas ja Mart Võrklaev Reformierakonnast, Kristina Kallas ning Margus Tsahkna Eesti 200st ning Lauri Läänemets ning Jevgeni Ossinovski sotsidest.

Kella 20.30 ajal aga üksmeelt polnud veel leitud. Kuuldavasti on laual näiteks variant, mida soovinud sotsid. Lauri Läänemets on öelnud, et kolme aasta jooksul võiks pankadelt erimaksuga võtta 951 miljonit eurot.

Teadaolevalt arutatakse ikkagi ka teisi variante, näiteks mõnda uut maksu ja täiendavaid kärpekohti. Lisaks ka võimalust, et ehk maksuküüru kaotamist edasi lükata või selle sisu veidi muuta, st näiteks nõnda, et suure sissetulekuga inimesi maksustataks ikkagi enam.

Jevgeni Ossinovski on praeguseks lahkunud, ülejäänud eespool mainitud viisik siiani arutamas. Hetkel, mil Delfi piltnik foto tegi, Kaja Kallas ruumis polnud.

Kallas muljetas täna hommikul Delfile, et rahandusministeeriumi eelarvepoliitika asekantsler Sven Kirsipuu rääkis, et riigi rahaline seis on väga halb. „Asekantsler ei mäletagi, et nii keerulises olukorras oleks eelarvet kokku pandud.“

Kallas toonitas, et kui mitte midagi ei tehta, on riigil 2027. aastal praktiliselt 2 miljardit puudu. Ta tõi suure kuluartiklina välja laenuintressid.