Hunter Bidenit süüdistatakse valetamises narkootikumide tarvitamise kohta, kui ta ostis 2018. aasta oktoobris tulirelva. Ta on ise tunnistanud, et võitles sel perioodil kokaiinisõltuvusega, vahendab Associated Press.

Mõni aeg tagasi nurjus kokkuleppemenetlus, millega oleks kohtuprotsessi ja sellega ka president Joe Bidenile valimiskampaania käigus kahjulikke uudispealkirju välditud.

Kohtuvõitlusel ei paista aga kiiret lõppu. Hunter Bideni kaitseadvokaat väidab, et ta ei rikkunud seadust ja teda kaitseb puutumatussäte, mis oli kokkuleppemenetluse osa. Süüdistusi ei esitata aga tavaliselt eraldi punktide kaupa ja föderaalne apellatsioonikohus leidis hiljuti, et Hunter Bidenile esitati süüdistus põhiseadusevastaselt.

Hunter Biden on uurimise all ka äriasjade pärast ja eriprokurör on mõista andnud, et maksude alased süüdistused esitatakse mingil hetkel Washingtonis või Californias, kus ta elab.

Samal ajal on USA kongressi vabariiklaste kontrollitud esindajatekoda avanud Joe Bideni kohta ametikuritegude juurdluse, püüdes seostada demokraadist presidenti tema poja äriasjadega ja suunata tähelepanu kõrvale endise presidendi Donald Trumpi kohtuasjadelt.

Vabariiklased ei ole seni välja kaevanud mingeid märkimisväärseid tõendeid Joe Bideni kuritegude kohta. Valge Maja kinnitab, et Joe Biden ei ole oma poja äriasjadega seotud.