58-aastane Kneissl lahkus Austria valitsusest aasta pärast Putiniga tantsimist. 2020. aasta septembris kolis ta Prantsusmaale ja temast sai Vene propagandahääletoru RT külaliskolumnist, vahendab Guardian.

Eilses Telegrami postituses väljendas Kneissl hämmastust selle üle, et tema Venemaale kolimine on muutunud „poliitiliseks“, ja teatas, et viis oma raamatud, riided ja ponid 2022. aasta juunis DHL-iga Marseille’st Beirutisse, sest ta „pagendati“ Prantsusmaalt.

Liibanon oli aga ainult ajutine lahendus, teatas Kneissl. Ta sõitis iga kuue nädala tagant Venemaale tööle. Ta asutab nimelt seal mõttekoda.

„Sanktsioonide tõttu ei ole ei lende ega DHL-i,“ kirjutas Kneissl. „Seetõttu oli mul võimalus minna kaasa Vene transpordilennule Süüriast Venemaale, mille eest ma olen väga tänulik.“

Eelmisel nädalal lennutati Kneissli kaks poni sõjaväelennukiga Vene Hmeimimi baasist Süürias Peterburi, teatas Vene portaal The Insider.

Juunis teatas Kneissl, et tema juhtimise all hakkab Peterburi ülikoolis tööle mõttekoda Gorki keskus, mis hakkab „aitama määratleda Vene Föderatsiooni poliitikat“ fookusega Lähis-Idas.

2021. aastal nimetati Kneissl Vene naftafirma Rosneft direktorite nõukokku.

2022. aasta mais astus ta sealt tagasi pärast seda, kui Euroopa Parlament võttis vastu resolutsiooni, millega ähvardati sanktsioonidega eurooplasi, kes on endiselt Vene suurettevõtete juhtorganites.