„Head sõbrad, siin on üks pikk ja kohati igav tekst - programmist, plaanidest, eesmärkidest,“ näitas Kõlvart lavale tulles sinist mappi ning pani selle siis käest. „Teate, ma otsustasin, et räägin teiega täna mitte Keskerakonna esimehe kandidaadi rollis, vaid lihtsa erakonnakaaslasena.“

Sellisele sissejuhatusele järgnenud 30-minutilises kõnes jõudis Kõlvart erakonnakaaslasi naerutada, endaga suhtlema ja korduvalt aplodeerima panna.

Eesti Ekspress kirjutas täna, et Kõlvarti leeri hinnangul tõi võidu just hea kõne: kongressi eel arvati, et vastu tuleb võtta napp kaotus. Tõsi, Kiige leer väidab, et tulemus tuli täpselt selline, nagu delegaatide nimede avaldamise järel arvati.

Kõlvarti kõne aitas ette valmistada tuntud PR-mees Janek Mäggi, kes Kõlvartiga väidetavalt kuus kuud tööd tegi. Mäggi tunnistas Ekspressile, et Kõlvarti kõne ettevalmistamisel keskenduti sisust rohkem lavastamisele. Vähemalt kolmandiku räägitust mõtles uus Keskerakonna esimees väidetavalt laval improviseerides välja.

„Meile öeldakse, et teil on klaaslagi ees. Seda öeldi ka mulle, et ära unista, et sul on klaaslagi ees. Nagu Reformierakond ütleb maainimestele, et me ei tegele teie probleemidega, me paneme koolid kinni. Poed kinni, kultuurikeskused kinni, teil ei pea olema neid võimalusi. Teil on klaaslagi ees,“ rääkis Kõlvart mööda lava käies.

„Aga meie oleme ju Keskerakond. Meie peamine eesmärk ongi see, et ühiskonnas oleks iga klaaslagi purustatud,“ lisas ta.

Vaata Kõlvarti etteastet videost!