Laupäeva, 9. septembri õhtupoolikul proovis 21-aastane noormees talle parandamiseks toodud sõbrale kuuluva autoga, mis saab siis, kui sõiduki tagumised rattad kaotavad juhi tahtliku tegevuse tulemusel kontakti teepinnaga, kirjutab liiklusjärelevalvekeskus Facebookis. Maakeeli kannab selline tegevus nime drift'imine.

Liikluskaamera salvestusest nähtub, kuidas BMW juht tuiskab Juhkentali tänavalt Odra tänavale, kaotab sõiduki üle kontrolli ning võtab enne teepiirdes lõpetamist endaga kaasa korraliku tüki bussijaama hoone välisfassaadist. Auto trajektoori arvestades on ime, et õnnetuses keegi viga ei saanud.

„Seekord oli tegemist väga õnneliku õnnetusega, kus asi piirdus vaid varalise kahjuga, kuid igaüks võib ette kujutada, millised oleks võinud olla sellise teo tagajärjed siis, kui kõnniteel oleks samal ajal liikunud ka jalakäijad või mõni vastassuunas liikunud sõiduk oleks paiknenud natuke teises kohas,“ kirjutab liiklusjärelevalvekeskus.

Kuna tegemist oli juhi tahtliku tegevusega, siis peeti juht kohapeal kinni ja täna andis ta oma tegudest selgitusi juba Harju Maakohtus. Kohtuotsuse kohaselt tuleb nüüd oma tegude ja võimalike tagajärgede üle järele mõelda Kinnipidamiskeskuses. Lisaks võeti juhilt täiendavalt ära ka juhtimisõigus.

„Oma sõiduoskust proovile panna tasub ainult selleks mõeldud turvalises keskkonnas,“ meenutab LJVK. „Loodetavasti õpid teiste, mitte enda vigadest ja jätad sellised tegevused avalikel teedel tegemata.“