Kivi rääkis Delfile, et ta on oma eriarvamuse erakonnas välja öelnud ning öelnud veel ka seda, et ta pole avalikult Kallase vastu. „Seda tagasiastumise küsimust on hästi palju küsitud ja mulle tundub, et tegelikult on õige see, et iga inimene, kui ta on positsioonil, kas ta võiks või ei peaks seda tegema, peab selle otsuse ise tegema. Kaja on öelnud, et ta ei astu tagasi – see on tema rahulik otsus ja erakonna enamus toetab teda,“ ütles ta.

Ta lisas, et juhatuses ei avaldanud keegi teistsugust arvamust peale tema. „Eks poliitikas saab ikka olla nii, et otsustame asju koos,“ ütles Kivi ja lisas, et ta ei tea kedagi teist erakonnaliikmete hulgas, kes jagaks temaga sama arvamust.

Kivi: olen väga mures, et see kriis podiseb edasi

Reformierakonna fraktsiooni liige Signe Kivi rääkis ERR-ile reedel pärast erakonna juhatuse koosolekut, et erakonnas on ka neid, kes ei toeta Kallase jätkamist peaministri ja erakonna juhina.

„Osavõtjate enamus toetas Kaja jätkamist peaministrina. Mina ütlesin välja oma arvamuse, aga pean õigeks, et see jääb hetkel erakonnasiseseks,“ ütles Kivi ERR-ile.

Kivi sõnul oli koosolekul veel neid erakonna liikmeid, kes arvavad, et Kallas ei peaks peaministrina jätkama. „Aga ma arvan, et nad võiksid ise oma arvamust kommenteerida,“ vastas Kivi.

Rääkides laiemalt Venemaaga seotud äritegevusest, ütles Kivi, et seda ei tohi tolereerida ja seda ei tohi normaliseerida.

„Ma olen väga mures, et see kriis podiseb edasi. Ma elan juhtunut isiklikult väga üle, aga täna ma rohkem kommentaare ei anna,“ ütles Kivi lõpetuseks.