Reuters vahendab, et ööl vastu pühapäeva eelistasid paljud elanikud taas õues veeta, kuna võimud hoiatavad järeltõugete eest. Marrakechi lennujaamas ootasid kümned turistid kojulendu terminali põrandal magades, lennuliiklus jätkub suuremate tõrgeteta. Kohalik elanik Mohammed Aithadi ütles Reutersile, et vanalinn on saanud rängalt kannatada ja paljud majad ning mošeed on kokku varisenud.

6,9-magnituudise maavärina epitsenter asus Atlase mäestikus, kus päästjate kohalesaabumist takistavad kivirahnudega blokeeritud teed. Uudisteagentuuride teatel võib aerofotodel näha kaadreid tervenisti purustatud küladest.

Prantsusmaa kohalikud omavalitsused on asutanud Maroko abistamiseks kriisifondi ning Araabia Ühendemiraadid on lubanud alustada abilastidega lennukite saatmist. Oma päästetöötajate abi on pakkunud Iisrael ja Türgi. Marokoga vaenulikes suhetes Alžeeria avas naaberriiki suunduvatele abilennukitele õhuruumi, mis on olnud suletud viimased kaks aastat.

ÜRO terviseorganisatsiooni (WHO) andmeil vajab maavärina tõttu abi umbes 300 000 inimest.

Eelmine suurem maavärin oli Marokos 2004. aastal, kui hukkus üle 600 inimese. Riigi ajaloo rängimas maavärinas 1960. aastal hukkus üle 12 000 inimese.